Puterea gândurilor este infinită. Creierul poate genera o energie mult mai mare decât ne imaginam și ne poate ajuta să controlăm acțiuni pe care le credeam imposibile

 „Puterea gândurilor noastre este infinită! Creierul poate genera o energie mult mai mare decât ne imaginam și ne poate ajuta să controlăm acțiuni pe care le credeam imposibile. Știința demonstrează astăzi că puterea minții poate vindeca boli incurabile, un mister pe care yoghinii clarvăzători l-au știut dintotdeauna.

Pentru prima dată în istoria medicinii moderne, un bărbat paralizat de ambele picioare a reușit să meargă din nou folosindu-se de puterea propriilor sale gânduri. Cercetătorii de la Universitatea din California, SUA, au fost cei care l-au ajutat și l-au îndrumat să își recapete forțele și să își controleze picioarele doar cu ajutorul minții, fără medicamente sau alte sisteme mecanice. Bărbatul, căruia i-a fost secționată coloana vertebrală și a fost paralizat timp de cinci ani, poate azi să meargă din nou.

După numeroase ședințe terapeutice în care creierul său a fost conectat la genunchi cu ajutorul unor electrozi, tânărul american a reușit să controleze impulsurile nervoase pentru a-și mișca picioarele. Este o premieră medical fără precendent, care demonstrează că mintea noastră are capacități extraordinare nebănuite și că putem realiza lucruri ieșite din comun cu ajutorul gândurilor.

Gândurile, cea mai puternică energie

În fiecare clipă a vieții noastre, gândurile pe care le nutrim ne dictează starea de spirit, dar și starea fizică a întregului organism. Gândurile pozitive, optimiste și echilibrate ne ajută să ne păstrăm tonusul ridicat și să facem față tuturor provocărilor și problemelor. În schimb, gândurile pesimiste și triste nu fac decât să adâncească situațiile dificile prin care trecem.

Mintea are o influență extraordinară asupra stării noastre de sănătate. Conform filosofiei yoghine, gândurile sunt cea mai puternică energie de care dispunem și pe care trebuie să o folosim pentru a ne proteja. Dacă un om paralizat a reușit să poruncească picioarelor să meargă din nou, pe viitor este posibil ca mulți alți pacienți să învețe să își folosească gândurile pentru a bloca un cancer invaziv sau pentru a ține în frâu o boală incurabilă.

Efectul placebo, puterea gândurilor pozitive

Au existat numeroase cazuri în ultimii ani în care bolnavi de cancer au fost tratați cu medicamente placebo, drajeuri din zahăr sau substanțe inofensive. Conform unor studii, o treime dintre persoanele care au luat placebo fără să știe s-au vindecat sau și-au prelungit speranța de viață. Forța sugestiei i-a ajutat să se vindece, propriilor lor gânduri și încrederea în tratamentele pe care le considerau revoluționare și miraculoase.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan au demonstrat primii că gândul la un medicament e suficient pentru a determina organismul să elibereze endorfine și să revitalizeze întregul organism. Dacă durerea este ținută în frâu, cu ajutorul endorfinelor, capacitatea de vindecare și recuperare sporește. Gândurile pozitive declanșează astfel o adevărată reacție în lanț prin care creierul ajută corpul să lupte mai eficient cu boala.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard