Intuiția este o putere reală a subconșientului

 Unii consideră intuiția o putere mistică, alții spun că este doar o chestiune de noroc. Dar mulți oameni de știință spun că intuiția este o putere reală a subconșientului nostru, pe care o pot măsura prin studii sociologice. Iată câteva curiozități despre intuiție care te vor surprinde.

1. Este surprinzător cum intuiția se activează și îți transmite un semnal de alarmă când te afli în prezența unei persoane care vrea să îți facă rău; deși nu o cunoști și nu ai niciun motiv rațional să te ferești de ea, intuiția îți spune să te îndepărtezi sau să te aperi. Este una dintre cele mai interesante curiozități despre intuiție pe care o observăm adesea și la noi înșine.

2. Există oameni care au reacții fizice specifice atunci când intuiția lor devine puternică; spre exemplu, unii au fluturași în stomac sau dureri de cap care apar din senin. Altora le transpiră palmele pentru că subconștientul transmite un semnal subtil către toate terminațiile nervoase.

3. Se spune că rațiunea are mereu dreptate, dar intuiția nu greșește niciodată; nu ignora vocea intuiției, deoarece creierul face milioane de conexiuni de care nu suntem conștienți, dar care hrănesc gândirea intuitivă.

4. În medie, avem nevoie doar de 6 secunde pentru a lua o decizie bazată pe intuiție, iar aceasta se dovedește deoseri cea mai bună.

Curiozități despre intuiție

5. Intuiția este indispensabilă și este importantă în relațiile cu cei din jur, mai ales în relațiile de iubire, motiv pentru care femeile sunt mult mai sensibile la vocea lor interioară decât bărbații.

6. Intuiția poate fi dezvoltată cu ajutorul unor tehnici de meditație specifice, care activează cele mai sensibile regiuni ale creierului, după cum arată un studiu japonez din anul 2005.

.7. Până și ochii au o vedere intuitivă. Se pare că avem o vedere conștientă și una intuitivă, acea vedere de la colțul ochilor care ne ajută să percepem mai mult decât vedem în realitate în fața noastră.

Sursa: https://www.libertateapentrufemei.ro/superstitii/7-curiozitati-despre-intuitie-dovedite-de-stiinta-209831

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard