Magia din minte - Desteptarea spirituala

 Folosirea celui de-al șaselea simț depinde de deșteptarea spirituală, depinde de recunoașterea de către om a legăturii spirituale care îl unește cu toți ceilalți, cu toate lucrurile.

Detronând egoul, înlăturându-i conștiința aflată în centrul atenției sinelui superficial, acesta ajunge astfel într-o stare de conștientizare mai mare care izvorăște direct din identificarea sa cu mintea unică și viața unică care este adevăratul locuitor al tuturor organismelor.
Atunci când omul atinge această stare de iluminare, i se deschide o lume nouă pentru a fi explorată. Efectele fizice capătă o semnificație secundară. El vede că lucrurile își au originea într-un plan invizibil, că toate cauzele sunt mentale, pornesc de la idei, de la vizualizări.
Începe să vadă că lucrurile materiale nu sunt deloc realități solide, ci manifestări parțial dezvăluite ale noțiunilor din minte. Acum poate să își dea seama de secretul acțiunii mentale, de cel al modificării lucrurilor prin modificarea ideii care există în ele.
Începe să vadă că această modificare este posibilă printr-o identificare completă a sa cu lucrul, că odată ce atinge această conștiință extinsă, poate să schimbe lucrurile doar prin simpla schimbare a ideii pe care o are despre ele, deoarece și în el se află aceeași minte ca și în lucru.
Nimic nu îi este imposibil omului a cărui conștiință evadează din lanțurile egoului. Odată ce se descotorosește de sinele superficial, i se dezvăluie o lume care este limitată doar de eternitate și infinit. Poate să devină orice dorește, poate să realizeze orice vrea, pentru că, într-un sens foarte real, toate evenimentele și toate lucrurile își au existența în el.
Obiectivul este să atingă această stare de deșteptare spirituală, să ajungă la această stare de bucurie și extaz, iar eficacitatea deplină este fără îndoială apogeul cel mai valoros și mai plin de satisfacții al vieții sale.
Pașii prin care se obține deșteptarea spirituală sunt pașii prin care al șaselea simț este pus sub control și aceștia sunt patru. Acești pași determină în mod inevitabil deșteptarea spirituală, și cel care îi pune în practică nu obține doar al șaselea simț, ci și o conștiință extinsă care îi permite să își trăiască viața fericit și eficient.
Cei patru pași sunt:
1) Consacrare;
2) Renunțare;
3) Sacrificiu;
4) Iubire.
„Magia din minte" de Uell S. Andersen

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC