Despre Succes.........

 Napoleon Hill despre succes: „Definesc succesul drept puterea cu care obținem orice dorim fără să încălcăm drepturile celorlalți. Nouăzeci și cinci la sută din energia minții umane rămâne pasivă de-a lungul vieții. Obiectivul major al acestei filosofii a succesului este să furnizeze stimulii care vor declanșa cele nouăzeci și cinci de procente de energie mentală latentă și să le pună la treabă. Cum? Sădind în minte un motiv puternic care să ducă la acțiune. Accelerând mintea prin contactul cu alte minți și făcând-o să vibreze la un nivel mai ridicat.”

Factorii prin care puterea poate fi obținută și utilizată conform definiției de mai sus sunt în număr de șaptesprezece, și anume:
✔ Gândirea exactă. Oricine poate stăpâni arta gândirii exacte cu condiția de a respecta cel puțin două principii fundamentale, după cum urmează:
1. Separarea faptelor de informații.
2. Separarea faptelor în două categorii: cea a faptelor importante și cea a celor neimportante sau irelevante.
✔ Concentrarea. Oamenii care s-au bucurat de succes și-au concentrat cea mai mare parte a gândirii și a eforturilor asupra unui scop clar, a unui obiectiv clar sau a unei ținte principale clare. Așadar, află ce dorești să faci – adoptă un obiectiv principal clar – și apoi concentrează-ți întreaga energie pentru atingerea acestui obiectiv.
✔ Cooperarea. Pentru a reuși la scară mare în orice demers, trebuie să avem parte de cooperarea amicală a celorlalți, însă pentru a o obține, este de părere autorul, trebuie să exersăm suficient înainte Entuziasmul, Autocontrolul și Obiceiul de a Face Mai Mult decât Lucrurile pentru care suntem plătiți. Tot aici vei găsi o serie de recomandări foarte practice ale autorului despre modalitățile în care poți câștiga încrederea celorlalți.
✔ Să câștigi de pe urma eșecului. Eșecul este întotdeauna o binecuvântare deghizată, cu condiția să ne ofere o lecție utilă pe care nu am fi putut să o învățăm sau pe care nu am fi învățat-o în lipsa lui, este de părere Napoleon Hill. Descoperă aici o serie de personalități care au eșuat de nenumărate ori până au reușit dar și un poem seducător despre beneficiile eșecului.
✔ Toleranța. Învățând să fim toleranți ne vom scuti de o mulțime de probleme, consideră Napoleon Hill, conștient fiind că majoritatea războaielor și-au avut originea în intoleranță. Intoleranța este consecința ignoranței sau, altfel spus, a lipsei de cunoaștere. Oamenii bine informați sunt rareori intoleranți, deoarece știu că nimeni nu cunoaște suficient de multe lucruri pentru a putea să-i judece pe ceilalți după standardele sale.
✔ Regula de aur. Potrivit lui Napoleon Hill aceasta este cea mai importantă lecție dintre toate pentru că, folosind-o, putem învăța adevăratul secret – singurul secret care există – al artei de a-i determina pe ceilalți să facă ce vrem noi să facă. Descoperă-o aici și învață să o aplici!
✔ Obiceiul de a te îngriji de sănătate. Aflăm de aici ce înseamnă să ai o stare bună de sănătate dar și că gândurile negative reprezintă o amenințare pentru starea de bine a corpului nostru. Autorul ne dă și câteva sugestii referitoare la cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a ne ameliora starea de sănătate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC