Părinții care cresc copii de succes urmează aceste 10 reguli de educație.

 Fiecare părinte are propria rețetă pentru o educație corectă. Toți își doresc pentru copiii lor o viață excepțional de bună și fericită. Dar de ce atunci există atâția copii ratați, egoiști, leneși și neurastenici? Aparent, nu toți părinții sunt capabili să direcționeze educația copiilor într-o direcție constructivă. Și în viitor, fiicele și fiii lor nu-și pot construi o carieră și o viață de succes.

10 reguli ale părinților care cresc copii de succes.

1. Se mută într-un loc mai bun 

Părinții care tind să-și susțină copilul în drumul spre succes, pot face acest pas radical. De exemplu, se vor muta într-o zonă a orașului unde copilul lor va avea ocazia să studieze într-o instituție de învățământ decentă, să urmeze cursuri, să își dezvolte talentele și să comunice cu semeni de succes. Sau ar putea să se mute în țări mai dezvoltate și promițătoare, unde copilul va avea oportunități mai mari. Mutarea într-o zonă potrivită este o soluție bună pentru a „marca” viitorul copilului.

2. Dezvoltă relații bune cu cei din jur.

Relațiile bune fac omul fericit și sănătos. Ce pot face părinții pentru copiii lor în acest sens? În primul rând, pot dezvolta relații de succes cu rudele, prietenii și își pot învăța copiii să formeze și să mențină relații de succes.

3 Isi lauda copilul

Fiecare părinte are propria rețetă pentru o educație corectă. Toți își doresc pentru copiii lor o viață excepțional de bună și fericită. Dar de ce atunci există atâția copii ratați, egoiști, leneși și neurastenici? Aparent, nu toți părinții sunt capabili să direcționeze educația copiilor într-o direcție constructivă. Și în viitor, fiicele și fiii lor nu-și pot construi o carieră și o viață de succes.

4. Nu-și asumă responsabilitățile copilului. 

Părinții nu fac temele pentru copii și nici treburile casnice, ci le insuflă abilități practice de care aceștia vor avea nevoie la maturitate.

5. Copiii știu întotdeauna că pot conta pe suportul părinților.

Părinții oferă sprijin, dar nu rezolvă problemele în locul copilului. Atunci când răspunzi la emoțiile copilului cu sprijin, el devine o persoană bine adaptată social.

6. Își ajută copiii să devină rezistenți la stres.

Rezistența la stres – implică capacitatea de recuperare într-un timp scurt după situațiile dificile. Într-o oarecare măsură, acesta este fundamentul succesului. Rezistența la stres face posibilă trecerea de la înfrângere la alta, menținându-ți în același timp entuziasmul.

Această atitudine față de probleme ajută copilul în viitor să facă față dificultăților.

Astfel de părinți sunt un exemplu pentru copiii lor, îi lasă să-și rezolve problemele și nu-i împiedica să-și asume riscuri acolo unde este permis.

7. Apără interesele copilului la școală.

Există rezultate ale cercetărilor care arată că instituțiile de învățământ tind să ignore studenții supradotați în favoarea îmbunătățirii performanței în rândul copiilor mai puțin capabili. Aici joacă rolul concepția greșită că un copil talentat va obține totul singur. Dar nu este așa. Și atunci părinții care sunt gata să-și apere copiii, pot îmbunătăți situația în bine.

8. Le amintesc copiilor despre așteptările lor.

Cu cât părinții au cerințe mai mari, cu atât copilul va avea mai mult succes în viitor, la această concluzie au ajuns specialiștii de la Universitatea din Essex (Marea Britanie) care au realizat un studiu în acest sens.

9. Îi ajută să-și aleagă un partener de viață demn. 

Experții de la Universitatea din Washington (St. Louis) au ajuns la concluzia că o căsătorie de succes îi oferă omului posibilitatea de a „lucra mai eficient, de a fi promovat, de a câștiga mai mulți bani și de a se bucura de ceea ce face.”

Desigur, căsătoria este alegerea personală a fiecăruia, nu ceva ce ar trebui să fie influențat de către părinți. De aceea, cea mai bună opțiune este de le arăta copiilor un exemplu de familie fericită și de succes.

10. Inspiră copiii să fie antreprenori

Educația financiară este extrem de importantă în vremurile noastre, la fel și gândirea antreprenorială. Mulți oameni susțin că au obținut succes datorită părinților, care au reușit să le încurajeze ambițiile antreprenoriale și au avut șanse să le realizeze la o vârstă fragedă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC