Efectul Placebo sau Puterea credintelor noastre............

 "Un om de știință, a vrut să dovedească o teorie. Aveam nevoie de un voluntar pentru a ajunge la consecințele finale. În sfârșit l-am găsit, era condamnat la moarte care urma să fie executat pe scaunul electric.

Omul de știință i-a propus persoanei condamnate, după cum urmează: ar participa la un experiment științific constând în a face o mică tăietură în puls, cu scopul ca sângele său să curgă încet până la ultima picătură. El i-a explicat că avea șanse minime să supraviețuiască, dar că oricum, moartea lui ar fi fără suferință sau durere; nici măcar nu ar observa.

Condamnatul a acceptat, pentru că murind așa, era preferabil să moară în scaunul electric. L-au pus pe o targă și i-au legat corpul ca să nu se poată mișca. I-au făcut apoi o mică tăietură la încheietura mâinii și i-au pus sub braț o vază mică de aluminiu.

Tăietura a fost superficială, doar primele lui straturi de piele, dar i-a fost suficient să creadă că chiar și-a tăiat venele. Sub pat s-a pus un borcan cu ser cu o mică supapă care reglează trecerea lichidului, sub formă de picături care cad în vază. Condamnatul putea auzi picurarea și număra fiecare picătură din ceea ce credea că este sângele lui.

Omul de știință, fără ca persoana condamnată să o vadă, închidea valva, astfel încât picurarea a scăzut, cu intenția ca el să creadă că sângele lui se termină.

Odată cu trecerea minutelor în care fața lui își pierdea culoarea, ritmul cardiac s-a accelerat și a pierdut aer la plămâni. Când disperarea a atins apogeul, omul de știință a închis complet valva și apoi pușcăriașul a făcut stop cardiac și a murit.

Omul de știință a reușit să demonstreze că mintea umană respectă strict tot ceea ce percepe și că individul acceptă acest lucru, fie pozitiv sau negativ, acționând în toată partea noastră psihică și organică.

Mereu am crezut că mintea nu are limite atunci când se înșeală singură. Mai rău chiar și atunci când nu înțelege lucrurile și fabrică ceea ce poate să înțeleagă, ca atunci când vedem lucruri pe care le luăm ca supranaturale, dar care de fapt nu sunt.

Sau ca atunci când ți se spune că ai virusul Corona, oamenii mor de sugestie pură. Nicio voință de a da bătălie.

Astăzi se știe că testele sunt false și pozitive negative greșite. Astăzi se știe, de fapt nu există o amenințare cu moartea decât dacă îți compromiți sistemul imunitar.

Așadar, atenție la minte și mai presus de toate, în cine ne punem credința."

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC