𝟳 𝗺𝗲𝘁𝗼𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮̆-𝘁̧𝗶 𝗶̂𝗺𝗯𝘂𝗻𝗮̆𝘁𝗮̆𝘁̧𝗲𝘀̧𝘁𝗶 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶😴

Somnul odihnitor şi suficient are o serie de beneficii demonstrate ştiinţific asupra sănătăţii la toate nivelurile:
☑️reducerea stresului şi a anxietăţii;
☑️întărirea sistemului imunitar şi prin aceasta, te păzeşte de viroze, gripă, răceală;
☑️îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea;
☑️creşte creativitatea şi performanţa;
☑️reduce inflamaţiile, scade tensiunea arterială şi riscul de boli cardiovasculare, precum şi cel de apariţie a diabetului.
Iată câteva strategii pe care le poţi aplica pentru a avea un somn sănătos:
1️⃣ Exerciţii de relaxare înainte de a adormi.
Practicarea exerciţiilor de relaxare înainte de somn, te ajută să adormi mai repede şi mai bine. Chiar şi dacă ai insomnii.
📌 Am înregistrat un astfel de exerciţiu pe care îl poţi asculta înainte de a adormi. Este în regulă dacă adormi în timp ce îl asculţi. Îl găseşti aici 👉https://www.youtube.com/watch?v=GxnADSGhYlY&t=29s.
2️⃣ Nu trece brusc de la o activitate intensă la somn.
Este normal să ai o perioadă de relaxare înainte de a trece de la o activitate intensă la somn. Atât corpul, cât şi mintea trebuie să se obişnuiască şi să intre într-o altă stare. 🌈 De aceea, măcar cu o jumătate de ora înainte de a te culca, fă o activitate care te relaxează: poţi să te uiţi la un serial, să citeşti o carte (preferabil beletristică tocmai ca să nu trebuiască să fii prea concentrată sau să te stimuleze prea mult) sau orice altceva. Evită, totuşi, să stai pe reţelele sociale sau altă activitate digitală, pentru că, de multe ori, tindem să ne petrecem aici mai mult timp decât ne-am propus.
3️⃣ Creează-ţi un orar pentru somn.
O altă strategie cu rezultate foarte bune este să îţi creezi un orar de somn, pe care să îl respecţi cel puţin o perioadă, inclusiv în weekend-uri. Adică stabileşti o oră de culcare şi una de trezire şi respectă-le în fiecare zi. 📆
4️⃣ Asigură-te că sunt îndeplinite anumite condiţii fizice pentru somn.
Este foarte important ca spaţiul în care dormi să fie suficient de aerisit, căldură potrivită şi destul de întuneric.
Pregăteşte-ţi şi corpul din punct de vedere fizic şi evită să mănânci cu două ore înainte de somn. Iar dacă ştii că nu îţi face bine, evită să consumi bături care au în conţinut cafeină sau orice substanţe care te agită, după amiaza.
5️⃣ Practică exerciţii fizice.
Este binecunoscut şi demonstrat faptul că practicarea exerciţiilor fizice de orice tip au efecte de reducere a stresului şi a anxietăţii. Beneficiile există şi asupra somnului, atât în ceea ce priveşte calitatea, cât şi cantitatea acestuia. 🤸‍♀️Recomandat este, totuşi, să faci astfel de exerciţii cu cel puţin 2-3 ore înainte de a te culca.
6️⃣ Aromaterapie.
Dacă îţi place aromaterapia, uleiul de levănţică poate fi foarte benefic pentru relaxare şi un somn sănătos. Pune-ţi câteva picături de ulei de levăţică în difuzorul de arome înainte de a merge la culcare. 💐
7️⃣ Setează-te mental pentru un somn sănătos şi odihnitor.
Atunci când te culci şi, mai bine, atunci când te simţi că aproape adormi, spune-ţi în minte că vei avea un somn sănătos, odihnitor şi reconfortant şi că te vei trezi dimineaţă plină de energie, cu 5 minute înainte de a suna ceasul. 🕕

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC