Experimentul ” UNIVERSUL 25 “

 Experimentul „Universul 25” este unul dintre cele mai terifiante experimente din istoria științei, care, prin comportamentul unei colonii de șoareci, este o încercare a oamenilor de știință de a explica societățile umane.

Ideea „Universului 25” a venit de la omul de știință american John Calhoun, care a creat o „lume ideală” în care sute de șoareci să trăiască și să se reproducă. Mai exact, Calhoun a construit așa-numitul „Paradis al șoarecilor”, un spațiu special amenajat unde rozătoarele aveau abundență de hrană și apă, precum și un spațiu mare de locuit.
La început a plasat patru perechi de șoareci care în scurt timp au început să se reproducă, rezultând creșterea rapidă a populației lor. Cu toate acestea, după 315 zile reproducerea lor a început să scadă semnificativ. Când numărul rozătoarelor a ajuns la 600, s-a format o ierarhie între ele și apoi au apărut așa-zișii "nenorociți". Rozătoarele mai mari au început să atace grupul, rezultatul fiind că mulți masculi încep să se „prăbușească” psihologic. Drept urmare, femelele nu s-au protejat și, la rândul lor, au devenit agresive față de puii lor.
Pe măsură ce timpul a trecut, femelele au arătat un comportament din ce în ce mai agresiv, elemente de izolare și lipsă de dispoziție reproductivă. S-a înregistrat o rată scăzută a natalității și, în același timp, o creștere a mortalității la rozătoare.
Ulterior, a apărut o nouă clasă de rozătoare masculine, așa-numiții „șoricei frumoși” care au refuzat să se împerecheze cu femelele sau să „lupte” pentru spațiul lor. Nu le păsa decât de mâncare și somn. La un moment dat, „masculii frumoși” și „femelele izolate” constituiau majoritatea populației.
Potrivit lui Calhoun, faza morții a constat în două etape: „prima moarte” și „a doua moarte. „Cea dintâi a fost caracterizată de pierderea scopului în viață dincolo de simpla existență – nici o dorință de împerechere, de creștere de tineri sau de stabilire.
Pe măsură ce timpul a trecut, mortalitatea juvenilă a ajuns la 100%, iar reproducerea a ajuns la zero. Printre șoarecii pe cale de dispariție, s-a observat homosexualitatea și, în același timp, canibalismul a crescut, în ciuda faptului că era mâncare din belșug.
La doi ani de la începerea experimentului, s-a născut ultimul “bebeluș“ al coloniei. Până în 1973, el a ucis ultimul șoarece din Univers 25.
John Calhoun a repetat același experiment de încă 25 de ori, iar de fiecare dată rezultatul a fost același.
Munca științifică a lui Calhoun a fost folosită ca model pentru interpretarea colapsului social, iar cercetările sale servesc ca punct central pentru studiul sociologiei urbane.
În prezent asistăm la paralele directe în societatea de astăzi.. Bărbați slabi, feminizați, fără abilități sau fără instincte de protecție, și femei prea agitate și agresive, fără instincte materne.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC