Metode pentru a memora mai usor.

Metode pentru a memora mai uşor. Pentru a învăţa mai uşor este nevoie de o tehnică specială, dar destul de simplă, care presupune câteva etape ale procesului de memorare. Simpla repetare mecanică a informaţiei citite nu va fi de mare folos, spun psihologii.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. PRIMA ETAPĂ: PREGĂTIREA
Atunci când avem de învăţat ceva important trebuie să alegem cu atenţie locul unde începem studiul. Multe persoane preferă să înveţe în locuri publice, dar de obicei este mai indicat un loc retras, liniştit, unde nu există elemente care să ne distragă atenţia, scrie Lifehack.org.
Un alt lucru mărunt pe care îl putem face, dar care ne va fi de mare ajutor, este să bem o cană de ceai verde. Această băutură stimulează memoria şi ajută neuronii să lucreze eficient, prin urmare să facă sinapse corecte şi astfel să memoreze. Efectul benefic al ceaiului verde a fost demonstrat în numeroase studii ştiinţifice.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. A DOUA ETAPĂ: ÎNREGISTRAREA INFORMAŢIEI MEMORATE
O idee foarte utilă este să înregistrăm un curs sau chiar să ne înregistrăm pe noi în timp ce citim un material important, care trebuie reţinut. Această tehnică îi va ajută în special pe cei care au o bună memorie auditivă, care reţin repede informaţiile pe care le aud.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. A TREIA ETAPĂ: SCRIEREA INFORMAŢIILOR MEMORATE
Înainte de a încerca verificarea informaţiei memorate, este bine să notăm ideile esenţiale din ce am citit sau auzit. În acest fel vom reţine mai uşor şi ne vom structura mai bine informaţia în minte.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. FOLOSIREA NOTIŢELOR
După ce am notat informaţiile, putem folosi un sistem cu notiţe, pe care să delimităm cu culori diferite anumite capitole, pentru a le reţine mai uşor. Metoda este recomandată mai ales celor cu memorie vizuală bună. În plus, toate informaţiile vor fi mai bine compartimentate, organizate, în creierul nostru.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. REPETAREA INFORMAŢIEI
Fiecare rând de text trebuie citit de câteva ori, apoi să încercăm să ne amintim informaţia fără să ne mai uităm pe text. În timp ce citim putem să ne folosim vocea şi să citim tare, dacă auzul are un rol împortant în memorarea noastră. Abia după ce am reţinut un capitol întreg este bine să trecem mai departe.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. SCRIEREA DIN AMINTIRE
După ce am memorat unele capitole, putem scrie ce ne amintim. În acest fel ne putem verifica memoria, dar metoda ne va ajuta să şi asimilăm mai bine informaţia.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. SPUNEREA CU VOCE TARE A LECŢIEI
Cea mai bună metodă este ca după ce am învăţat o lecţie să o spunem cu voce tare altcuiva. Dacă nu avem la cine să apelăm, putem spune singuri, în faţa oglinzii, ce am învăţat până în acel moment. În acest fel vom fi pregătiţi să facem faţă examenului şi putem anticipa şi unele întrebări care ar putea să ne fie puse.
METODE PENTRU A MEMORA MAI UŞOR. ASCULTAREA ÎNREGISTRĂRILOR
O bună metodă este ascultarea continuă a lecţiilor înregistrate, în timp ce facem alte activităţi zilnice: gătim, spălăm rufe, mergem cu maşina. Prin această tehnică informaţiile se vor fixa mai bine în memoria pe termen scurt.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

"SEXUL SI SCHIMBUL ENERGETIC CARE ARE LOC