Iată ce probleme psihologice poate ascunde dezordinea din diferite locuri ale locuinței tale.

 Dezordinea poate spune multe despre proprietarul casei și chiar poate dezvălui complexele sale. 

1. Holul

Dezordinea de lângă ușa de la intrare sau de pe hol – ascunde adesea teama de comunicare: lăsând pungile, pachetele, umbrelele și alte lucruri în această parte a locuinței, omul pare să se îngrădească de ceilalți. Adesea îi este dificil să cunoască oameni noi, iar într-o companie mare se simte inconfortabil. Dezordinea din acest loc poate vorbi și despre oboseală cronică, despre dorința de a scăpa rapid de povara grijilor și de a se odihni.

2. Bucătăria

O bucătărie murdară indică nervozitatea proprietarului și o stare emoțională instabilă. El s-ar putea să sufere de gânduri anxioase sau depresie. În acest caz, omul trebuie să se depășească în mod constant pentru a face cele mai simple acțiuni, cum ar fi dușul sau spălarea vaselor.

3. Rafturile

Haosul și gunoiul de pe rafturile mesei trădează un perfecționist. Cel mai probabil, omul vrea să fie pe placul tuturor și să facă totul perfect. Poate că această persoană are așteptări nerealiste, care o fac să se enerveze atunci când ele nu se îndeplinesc.

4. Biroul

Un birou aglomerat cu o mulțime de lucruri poate indica atât premisele creative ale proprietarului, cât și infantilism, și dorința de a amâna lucrurile pe mai târziu.

Masa pe care fiecare obiect este la locul lui sau obiectele sunt grupate după o anumită caracteristică (culoare, mărime, formă etc.) cel mai probabil proprietarul are tipul de personalitate epileptoid. Această persoană este de obicei scrupuloasă, obișnuită să pună totul pe rafturi. Lucrurile ordonate după culoare pot vorbi despre anxietate și dorința de a controla totul.

5. Patul

 

O persoană pe patul căreia sunt aruncate haine, produse cosmetice, cărți sau vase murdare se confruntă cu dificultăți în viața personală. Ea dezvoltă obiceiuri proaste (inclusiv aruncarea gunoiului pe pat) ca o modalitate de a scăpa de problemele din viața personală.

6. Ferestrele și pervazurile

Praful de pe pervaz și ferestrele murdare par să creeze o protecție invizibilă între persoana care locuiește în apartament și lume. Lipsa dorinței de a elimina acest obstacol poate indica fie depresie, fie lipsa dorinței de a privi în viitor. Astfel de oameni trăiesc în trecut, dar se dovedesc a fi firi sensibile și interlocutori interesanți.

7. Balconul / garajul

Dezordinea în aceste spații vorbește despre temeri. Depozitarea vechiturilor ajută omul să facă față fobiilor, fricilor și îi oferă iluzia de securitate. Problema de a scăpa de lucrurile vechi este un indicator al anxietății și dificultății de a lua decizii. Cel mai probabil, aceasta este o personalitate nevrotică.

8. Apartamentul în ansamblu

Omul ascunde gunoiul sub pat, în spatele unei canapele, pe noptiere sau în colțuri – în acest caz, proprietarul depinde foarte mult de opiniile celorlalți.

Apartamentul este în general curat și ordonat, dar există întotdeauna câteva tricouri atârnate pe scaun? Lucrurile spălate nu ajung câteva zile în dulap? Amânarea sarcinilor de rutină pe mai târziu poate fi una dintre manifestările agresiunii pasive. De aceea, cauza dezordinii – este furia, pe care omul vrea să o suprime în sine.

Curățenia te poate ajuta la rezolvarea problemelor?

Acțiunile mecanice (spălarea vaselor, geamurilor, sortarea lucrurilor) te îndepărtează de experiențele cu care nu vrei să intri în contact. Este o modalitate constructivă de a face față situațiilor dificile. Dar trebuie să înțelegi că problemele interne și conflictele după curățenie nu dispar nicăieri – aceasta este o modalitate de a le depăși acum, de a împinge soluția reală a problemei pe fundal.

Dacă curățenia are loc la 2 dimineața sau se repetă aceleași ritualuri de la o zi la alta, atunci o astfel de „curățare” compulsivă a apartamentului vorbește despre anxietate. Omul are tendința spre perfectionism și control total.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

Tulburarile de somn