Opt semne alarmante că ești mental și emoținal epuizat


Viața și problemele pot deveni copleșitoare. Pentru a le face față este nevoie de un efort mental și emoțional. Acest fapt, în scurt timp, îți poate epuiza toate resursele de energie. Cea mai bună soluție în această situație este odihna.
Este destul de dificil să îți dai seama când ești într-o stare psihică și fizică deplorabilă. Indicii prezentați mai jos te vor ajuta să îți pui diagnoza:
1. Devii iritat foarte ușor
Cu trecerea timpului te simți tot mai mult lipsit de speranță. Lipsa de putere și energie te predispune să te fii iritat. Știi că trebuie să acționezi, dar simți că este mult mai sigur să eviți interacțiunea cu lumea exterioară.
Un sfat este să încetezi să îți pierzi timpul în zadar, chiar dacă nu ești motivat să faci ceva și să începi să lucrezi asupra prorpiei dezvoltări.
2. Ai un nivel de motivație foarte mic
Te simți incapabil să duci până la final orice muncă. Te lupți cu tine însuți să găsești motivația de care ai nevoie. Lucrurile care te inspirau și te motivau în trecut nu mai funcționează acum.
Ai nevoie de odihnă. Nu te presa prea mult. Lucrurile care te pot anima pot apărea spontan.
3. Experimentezi atacuri de panică mai des decât de obicei
Ca rezultat al extenuării, te simți stresat mai mult decât în trecut. Atacurile de panică devin o rutină zilnică.
Nu te speria. Încearcă să găsești puterea necesară pentru a-ți controla unele reacții. Meditează asupra lucrurilor care contează pentru tine în viață, ca să devii mult mai sigur pe tine și acțiunile tale.
4. Te supără lucrurile mărunte
Eșt foarte sensibil și experimentezi totul la un nivel foarte intens. Te supără lucrurile triviale. Ajungi chiar și să plângi din cauza lor.
Nu le permite emoțiilor să te controleze. Dacă suferi, oferă-ți timp pentru a analiza ceea ce se întâmplă cu tine. Încearcă să îți reconstruiești lumea.
5. Ai probleme cu somnul
Îți este foarte dificil să te calmezi ca să poți adormi. În fiecare noapte te gândești la lucrurile de care îți faci griji. Este posibil să devii victima insomniei.
6. Te simți amețit
Amețeală este un simptom des întâlnit al extenuării. Ar trebui să previi asta înainte să fie prea târziu. Fii mai înțelegător și compătimitor cu sine însuți.
7. Începi a plânge fără motiv
Ai senzația că întreaga lume este împotriva ta. Devii hipersensibil și chiar o glumă nevinovată te poate determina să plângi.
Dacă stresul devine prea mare, pierzi rezistența emoțională și te intoxici cu trăiri negative, iar plânsul este un mecanism de purificare.
8. Devii apatic
Într-un anuit moment nu te mai poți simți nici vesel, nici trist. Este etapa când pierzi speranța. Nu îți mai propui să revii la normal, doare te resemnezi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

ÎMBRĂȚIȘAREA...