10 reguli de aur ale relațiilor fericite!

Imaginează-ți că douăzeci de pași despart o femeie și un bărbat. Dacă ești femeie, ar trebui să faci doar zece pași și să te oprești. Pentru că acolo te va aștepta omul tău, care la fel a făcut zece pași. Dacă nu ești întâlnită acolo, nu îl face pe al unsprezecelea, pentru că o să fii nevoită, apoi, să-l faci pe al douăsprezecelea, al treisprezecelea și așa mai departe. Fiecare trebuie să parcurgă ai săi zece pași.
Până la urmă, o relație are regulile ei. Regulile astea sunt create și respectate de doi oameni, el și ea, care într-o zi au decis să fie împreună, care au început să iubească și au promis că vor rămâne alături, indiferent de orice.
Aceste reguli sunt rezultatul unui sondaj realizat printre sute de cupluri, cărora li s-a adresat o întrebare: „ce faceți ca relația voastră să meargă?”
1. Suntem un magnet pentru persoanele care seamănă cu noi. Dacă nu-ți place omul de alături, vezi ce se ascunde în sufletul tău. Dacă nu-ți merge să dai de un om potrivit, asta poate pentru că tu nu ești potrivit pentru el. Dacă vrei să atragi un om demn în viața ta, devii unul.
2. Ce oferim, asta și primim. Poartă-te cu partenerul tău așa cum ai vrea ca el să se poarte cu tine.
3. Toți avem nevoie de dragoste. Dragostea semnifică acceptare, sinceritate, gingășie, grijă, disponibilitate, responsabilitate, încredere și generozitate. Și cu cât mai mult manifestăm aceste calități, cu atât mai mult primim înapoi. Așa stări ca frica, gelozia, dependența, manipularea distrug relațiile și nu au nici o legătură cu dragostea adevărată.
4. Toate cuvintele au putere. Poți vindeca, dar și ucide cu un cuvânt. Fii atent la ce spui. Glumele usturătoare și reproșurile crează în suflet răni ce sunt greu de uitat. Cuvintele nu pot fi luate înapoi, iar în sufletul fiecăruia trăiește un copil căruia îi e frică să fie respins. Folosește puterea cuvintelor doar pentru complimente, susțineri și vorbe calde.
5. Încrederea e un element vital pentru relații. Fără încredere oamenii devin suspicioși și plini de neliniște, iar partenerii se simt ca într-o capcană. Gelozia este frica de singurătate, efectul respectului scăzut față de sine și lipsa dragostei față de propria persoană. Încrederea este un element indispensabil pentru o dragoste adevorată.
6. Fii sincer. Dragostea nu e de piatră. Ea seamănă mai degrabă cu o plantă, care fie crește și înflorește, fie moare. Totul depinde de acțiunile noastre. Sinceritatea e ca apa: fără ea, planta nu poate crește. Discutați dorințele, temerile și relația voastră. Arată-i partenerului tău că-l iubești și-l prețuiești. Niciodată să nu-ți fie frică să zici ”te iubesc”. Nu-ți fie frică să-ți complimentezi partenerul. Lauda care apare din dragoste, ca și soarele pentru plantă, ajută relației să înflorească.
7. Să iubești înseamnă să dăruiești o parte din tine fără a cere ceva la schimb.Dacă vrei să primești dragostea, trebuie doar s-o dăruiești. Și cu cât mai mult dăruiești, cu atât mai mult primești. Dragostea este ca un bumerang: mereu se întoarce înapoi. Poate nu mereu de la persoana căreia i-ai oferit-o, dar se va întoarce. Și trebuie să ții minte că dragostea e nelimitată. Nu o pierdem când o dăruim. Unul dintre motivele de bază pentru care oamenii rar simt dragostea adevărată este pentru că ei așteaptă ca, mai întâi, cineva să-i iubească pe ei. Dar asta e ca și muzicianul care a zis că va începe să cânte doar atunci când oamenii vor începe să danseze. Dragostea adevărată este necondiționată: ea nu cere nimic în schimb. Formula secretă a relațiilor fericire constă în a atrage atenția nu la ceea ce poți lua, ci la ceea ce poți oferi.
8. Atingerile sunt una dintre cele mai puternice manifestări ale dragostei ce întăresc reciprocitatea. Să atingi o persoană înseamnă să-i atingi sufletul. Poate din acest motiv, când suntem supărați pe cineva, strigăm ”nu mă atinge!”. Îmbrățișează-ți partenerul cât mai des, fără vreun motiv anumit. Crează momente fericite.
9. Dacă iubești pe cineva, trebuie să-i oferi libertate. Să-l lăsăm să ia propriile decizii și să trăiască așa cum vrea el, nu cum vrem noi. Fiecare din noi are nevoie de spațiu intim. Oamenii trebuie să fie liberi în relații, pentru că altfel se simt ca în capcană. Dacă iubești pe cineva cu adevărat, trebuie să-i respecți dorințele și nevoile. Nu e mereu liber să lași pe cineva pe care îl iubești să fie liber, dar nu există altă opțiune.
10. Nu înceta să crești într-o relație. Crești emoțional, crești spiritual, schimbi lucruri, te corectezi pe tine, evoluezi și asta o face și omul de alături. Atunci după ani buni vei putea spune că nimic nu a fost în zadar. Că ești un om împlinit. Că sunteți un cuplu fericit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

ÎMBRĂȚIȘAREA...