ENDOMETRIOZA - boala neiubirii si a neimplinirii de sine la femei
Endometrioza este considerată un fel de “cenuşăreasă” a bolilor ginecologice, deoarece nici la ora actuală medicina nu a reusit să ofere o explicaţie completă şi logică în ce priveşte cauzele maladiei. Deşi se ştie despre ea de mai bine de un secol.
Endometrioza constă în dezvoltarea endometrului, a mucoasei care tapetează pereţii interni ai uterului, în cu totul altă parte decât la locul potrivit. De exemplu, la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, vezica urinara, intestin; uneori poate ajunge până la plămâni,măduva spinării,şi chiar la creier.

Simptome: durere pelviană (burtă) de intensitate variabilă,corelată cu ciclul menstrual (la menstruatie, la ovulatie); durerea poate apare şi la urinare,în timpul sau după contactul sexual. Pentru unele femei durerea este atât de mare încat ajunge să le afecteze şi viaţa de zi cu zi.

O consecinţă a endometriozei este infertilitatea, adică incapacitatea femeii de a rămâne însărcinată. Aproximativ 40% din femeile cu aceasta boala sunt sterile. Atât durerea fizică, cât şi cea sufletească, dată de incapacitatea de a avea copii, aduc cu sine depresie,oboseală, apatie, izolare.
Ca şi cauze, există mai multe teorii, dar nici una nu a fost dovedită şi nici nu a putut explica în totalitate mecanismul de producere al bolii. Ce se stie sigur este că boala e strict legată şi agravată de hormonii feminini (estrogeni).
Este luată în calcul o predispoziţie genetică. De obicei, daca mama are boala,şi fiica o dezvoltă, dar într-o formă mai severă.
Una din cele mai mai frecvente explicaţii dată de medicină este menstruaţia retrogradă, adică curgerea fluxului menstrual invers,prin trompele uterine, ajungând la ovare şi în abdomen. Însă, cercetările recente au arătat că aproximativ 90% din femei au această anomalie în curgerea menstruaţiei, şi totuşi putine dezvoltă endometrioza. De asemenea, s-a demonstrat că endometrioza apare şi la femeile cu histerectomie (uter scos, ce duce la dispariţia menstruaţiei) sau, în cazuri rare, la barbatii cărora li s-a administrat hormoni estrogeni dupa operaţia de prostată.
Diseminarea (împrăştierea) limfatică sau sanguină ar putea explica de ce şi cum ajunge tesutul endometrial la nivelul plamânilor, a creierului, la piele sau ochi.
Sunt bănuite şi disfuncţiile imunitare (boli autoimune), dar nu se ştie dacă acestea se încadrează la cauze sau la consecinţe ale bolii.
Mai sunt şi teorii legate de toxinele din mediu şi din alimentaţie ce au efect asupra nivelului hormonilor reproducători, şi distrug membrana celulară.
Nu se poate să nu vorbesc despre cauzele subtile ale acestei maladii.
Problemele ginecologice (femei) şi andrologice (bărbaţi) ţin de funcţionarea chakrei a II-a, Svadisthana. Ea guvernează relaţiile sociale (găsirea locului în societate), dar, în special pe cele de cuplu, inclusiv sexuale.
Bolile sunt urmarea blocajelor energetice pe care singuri ni le provocam. În această zonă “răspunzătoare” de aceste blocaje sunt frustrările, tensiunile, neîmplinirile în şi date de relaţiile mai sus amintite. Când problemele relaţionale sunt însoţite de neîmpliniri sentimentale (lipsa de iubire, respect, compasiune) din partea partenerului, pot apare şi tulburări cardiovasculare (boli ginecologice plus cardiace şi circulatorii) în diferite stadii.
În cazul endometriozei nu este vorba de apariţia trăirilor de mai sus, ci, mai degrabă de reprimarea lor,în loc să se spună tot ce nemultumeşte. Dispare respectul faţă de propria persoană, creându-se, astfel, un cerc vicios ce necesită multă hotărâre, determinare şi voinţă pentru a fi “frânt”.Toate aceste acumulări negative la nivel mental, emotional, sufletesc şi spiritual scad frecvenţa de vibraţie a zonei respective din corp, ajungându-se la “materializarea” imobilităţii şi pietrificarea sufletească în aceste formaţiuni ce dau endometrioza. Pe masură ce timpul trece, şi nu alegem să fim sincere cu noi înşine, ”pietrificarea” se extinde la mai multe organe abdominale. E normal. Toate criteriile de apreciere ale vieţii sunt distorsionate, iar procesul de “digestie” al vieţii de zi cu zi e afectat puternic (balonări,colite, boala Crohn, cancere de colon).
Cât priveşte tratamentul, femeile cu această boala trebuie să ştie că este de lungă durată,deci să nu dezarmeze după câteva săptămâni, şi implică mai multe aspecte.
Tratamentul cu medicamente sau/şi suplimente musai trebuie “asortat” cu o dietă corespunzatoare, exerciţii fizice şi,obligatoriu, implicarea femeii. Din păcate întâlnesc multe cazuri în care pacienţii consideră (indiferent de boala lor) că vindecarea lor e doar responsabilitatea medicului, ei neavând nimic de făcut decât să se plângă, neimplicându-se sub nici un aspect, iar întarzierea vindecării sau chiar neobţinerea de rezultate e doar, strict, vina lui Dumnezeu şi a medicului sau terapeutului care e “incompetent şi avid după bani”.
Ca metode de tratament amintesc în treacăt administrarea de hormoni (anticonceptionale) în vederea reducerii de estrogeni. Dar asta împiedică din start procearea. Plus aduce cu sine şi efecte secundare neplăcute. Administrarea de analgezice ajută doar pe moment, atunci când durerile sunt insuportabile. Intervenţia chirurgicală se impune în cazurile grave, când boala e atât de extinsă încât organele interne abdominale au ajuns să fie prinse unele de altele (aderente), ajungându-se la ceea ce se numeşte “pelvis îngheţat”. Din păcate mai sunt medici “zeloşi” care recomandă una-două operaţia, chiar şi în stadii incipiente. Va trebui să vă ascultaţi instinctul şi să căutaţi un medic care stie, în primul rând, cu ce se “mănâncă” endometrioza; nu toţi ginecologii o recunosc, ba unii o neagă şi o consideră o mare prostie!
Este obligatorie mişcarea fizică sub orice formă; nu numai că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi întăreşte musculatura, dar readuce o gândire clară (să vedem pădurea de copaci) şi creşte energia corpului.
Pentru a creşte din nou vibraţia corpului (şi automat pentru recăpătarea respectului faţă de sine) sunt necesare, în primul rând, o reorientare către spiritual şi, în al doilea rând, o dietă corespunzătoare.
La majoritatea pacientelor cu diagnostic de endometrioză am observat o uitare de Dumnezeu şi de sine, şi o orientare strictă către planul material. Multe au o situaţie materială excelentă, şi au ajuns să confunde şi chiar să înlocuiască fondul, sufletul, spiritualitatea, cu forma, ce se vede la exterior, în scopul de obţine aprecierea celor din jur,cu orice preţ.
Reconectarea la Dumnezeu, la Univers sau energia Christică (cum vreţi să-i spuneţi, în funcţie de religie şi crez) e obligatorie pentru procesul de vindecare. Indiferent de boală, vindecarea apare din interior spre exterior, de la spirit, suflet la corpul fizic.
Ca dietă trebuie să se renunţe la “adjuvante”: alcool,cafea, ţigări. Acestea “ajută” la scăderea vibraţiei corpului. Legumele şi fructele vor avea o pondere majoritară, înlocuind carnea. Nu se vor consuma alimente gătite în grăsimi şi uleiuri grase (ex.palmier) . Este necesar să se renunţe la consumarea produselor pe baza de grâu, care contin gluten, şi care dau tot felul de manifestări digestive, începând de la balonări incontrolabile, care pot amplifica durerile şi stările neplăcute.
Cât timp trebuie sâ renunţaţi la aceste alimente? Păi, atâta timp cât vreţi să rămâneţi sănătoase, doamnelor !Adică toată viaţa! Nu vă puteţi însănătoşi menţinând un stil de viaţă care v-a îmbolnăvit.
Ca tratament naturist, este indicată administrarea de acizi graşi nesaturaţi,în special ulei de primula (Evening primrose oil) în combinaţie cu vitaminele E şi C. Se reface membrana celulară şi se anihilează radicalii liberi. Apoi, pentru a regla tractul hipotalamo-hipofizar, recomand administrarea de gemoderivate de coacăz negru şi de zmeur, iar pentru anihilarea „chisturilor” endometriale – coenzima Q10 în ulei de cătină.
Uitați tratamentul pe care vi-l propun, cu efect foarte bune pentru simptomatologia descrisă:
-Gemoderivat de coacăz negru - este un antiinflamator extraordinar, prednisonul natural, fără a avea, însă, efectele secundare ale cortizonului (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)- recomand produsele de la PlantExtrakt sau Dacia Plant
-Gemoderivat de zmeur - reglează axul hipotalamo-hipofizar, adică locul de comandă și de reglare a nivelului hormonal în organism, fără a avea efectele secundare ale hormonilor (2 x 2 ml pe zi, dimineața și seara, în ceai)-recomand produsele de la PlantExtrakt sau Dacia Plant
-Evening Primrose Oil (ulei de primula sau luminița de seară) 2 x 1 gelule /zi - de la Rotta Natura ( sau 1000 mg/zi)
-Coenzima Q10 de la Dacia Plant ( pentru că are și cătină și conține 100 mg coenzomă Q10/ tabletă) - 1 tabletă/zi, dimineața
-Ceai de coada calului - 750 ml/zi, adică 3 căni pe zi.
Toate se iau împreună și nu este la alegere, unul sau două, cu greșit s-a înțeles. Ele își potențează efectul una alteia.
Tratamentul se face timp de 3 luni.
Dacă menstruația este abundentă, se mai poate lua și Normoflux de la Fares, 2 x 1 capsule pe zi, dim și seara, 10 zile din prima zi a menstruației, împreună cu Mena Q7 de la PlantExtrakt - 1 capsulă/zi, dimineața, 10 zile pe lună, de asemenea.(în paralel cu cele scrise mai sus).
Nu în ultimă instanţă, e obligatoriu să vă “reobservaţi” la reala valoare, şi nu la cea pe care o vreţi din partea altora. Doamnelor cu aceste tipuri de afecţiuni, când v-aţi observat ultima dată în oglindă? Când aţi făcut ceva pentru voi, pentru sufletul vostru, în primul rand, şi nu pentru ceilalţi? La câte aţi renunţat ca celorlalţi să le fie bine,şi nu aţi primit nici măcar respect.
Sigur că sunteţi supărate, în primul rând pe voi. Dar din procesul vindecării face parte şi iertarea de sine, reîmpăcarea cu propria persoană, şi iubirea faţă de voi! Nu vreti? Îmi veţi spune că e prea greu? Că sunt prea multe renunţări în stilul de viata care v-a dus la boală? Nici o problemă! Dacă nu vreţi să vă vindecaţi, rămâneţi aşa, boala se va agrava, autocompătimirea se va amplifica, şi învinuirea altora va fi la ordinea zilei, de genul „Dumnezeu m-a bătut, eu n-am făcut nimic rău la nimeni!” , etc. Serios? Nici chiar vouă, neglijându-vă adevărata valoare prin hrănirea faţadei???

Dar,nu uitaţi, nimeni nu vă poate vindeca cu forţa, fără să vă implicaţi şi voi în refacerea propriei sănătăţi, indiferent de tipul de tratament ales!
Medicul tratează, dar vindecarea stă în mâna celui bolnav!
Am întâlnit, în cazuistica mea zilnică, destule femei cu afectiuni gen "pietrificare" (chisturi,fibroame,endometrioze), care au venit la mine pentru că nu rămâneau însărcinate. Aparatul de biorezonanţă cu care lucrez (SCIO) intră în subconştient.
Când omul vine cu o problemă majoră, cum ar fi imposibilitatea de a da viaţă unui copil, îl intreb dacă e sigur că vrea să afle adevăratele cauze. Invariabil mi se spune "desigur", aşa că purced în calatoria în subconştient. Iar acolo, de multe ori, e urât, e intuneric. Găsesc sechele
dupa şocuri emoţionale puternice, datând chiar din copilaria timpurie, indicându-se inclusiv ce membru al familiei a "produs" şocul, precum şi vârsta. De obicei oamenii au o revelaţie, deoarece memoria conştientă a blocat această amintire. Nu este destul doar să readuc în memorie situaţia, ci să şi discut cu persoana, cerându-i să judece cu vârsta şi înţelepciunea actuală. Astfel, multe femei şi-au reamintit că în copilărie, la vârsta indicată de aparat, s-a întâmplat ceva care a "sădit" sămânţa neîncrederii lor în feminitatea proprie (ex: tata abuziv cu mama, ajungându-se la forme extreme (bătăi, mutilări), abuz emoţional asupra persoanei aflate, repet, la vârsta copilăriei, decesul părintelui preferat, şi învinuirea copilului pentru acest fapt de catre părintele supravieţuitor ("vezi,dacă nu ai fost cuminte, a murit"). Toate acestea au fost "traduse" de către creier în felul urmator: "e atât de urât ce mi se întâmplă încât nu aş mai dori nimănui să treacă prin aşa ceva. Decât să ajung aşa, mai bine să nu am copii niciodată!".
Problema este că, indiferent de vârsta la care a fost emis (repet,în subconştient,deci necontrolat) acest tip de afirmaţie, el se manifestă ca un virus de program , ce afectează toată viaţa ce va urma. Fetiţa creşte, se maturizează, şi a uitat de întâmplarea nefericită. Dar "virusul" e prezent şi se activează atunci când viaţa readuce, sub o formă sau alta, situaţia trecută. De obicei, femeile cu aceste sechele tind să refacă, inconştient, viaţa părintelui de acelaşi sex. Însă, intervine şi în viaţa proprie un moment în care "virusul" se activează, şi actionează exact asupra aspectului din viaţa care l-a creat, în acest caz afirmaţia că nu mai vrea copii, chiar dacă a fost făcută într-un moment de furie sau disperare. Şi astfel, femeia nu mai rămâne însărcinată, orice ar face.
Da, multe din femeile aflate în această situaţie, puse faţă în faţă cu trecutul, recunosc că au frica procreării. Dar deloc conştient. De aceea am spus că din tratament face parte şi recâştigarea încrederii în sine, iubirea propriei persoane, dar, mai ales, sinceritatea faţă de sine, faţă de partener şi faţă de relaţia pe care o avem cu el.
Menţionez că aceleaşi mecanisme de autoblocare funcţionează şi la bărbaţi, dând problemele de prostată.
În situaţia în care femeia nu doreşte, pur şi simplu, să îşi "complice" viaţa cu un copil, chiar la nivel conştient, apare altă tipologie de boli, ce ţine de egoism: diabet zaharat, probleme de piele, şi/sau de sâni (cancere).
În paralel, te rog să te gândești bine și să analizezi cu maximă obiectivitate ce anume îți face feminitatea să „plângă”, ce o împiedică să se manifeste? E ceva din viața ta, un lucru, o persoană, care te face să uiți că ești femeie cu nevoi, și care îți amplifică dorința de a asigura confortul tuturor cu excepția ta? Ceva care te împiedică să-ți ceri dreptul tău la tandrețe și iubirea care ți se cuvin?
Profită de oportunităţile acestei perioade, fii sinceră cu tine însăți, ”scutură- te” de trecut, ia taurul de coarne şi refă-ți viaţa! Vindecarea va veni de la sine.Ce alegi?
dr. Edith Kadar
Sursa: vibratiavindecarii.blogspot.comm

- See more at: http://suntsanatos.ro/endometrioza-boala-neiubirii-si-a-neimplinirii-de-sine-la-femei-4111.html#sthash.B6nR2HoH.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trăsături de personalitate accentuate dupa Karl Leonhard

COMPEDIU. Chirurgia eterică și taierea cordoanelor. Simptome. Exemple. Sugestii. Invocări.

ÎMBRĂȚIȘAREA...